Google Analyticsin avulla voit saada lisää kävijöitä blogiisi tai muulle nettisivullesi, kunhan vain tiedät tarkkaan, mitä olet tekemässä ja miten Google Analyticsia voi käyttää hyödyksi tämän tavoitteen tavoittelussa. Tästä artikkelista löydät näppäriä vinkkejä Google Analyticsin käyttämiseen blogikävijöiden määrän lisäämisessä.

Tutki Google Analyticsin avulla miltä sivuilta saat kävijöitä

Google Analytics kannattaa valjastaa tutkimaan miltä sivuilta saat kävijöitä blogiisi. Jos kävijöitä tulee huomattavia määriä esimerkiksi Facebookista, kannattaa sinun kohdistaa markkinointia erityisen suurin panoksin juurikin Facebookiin. Jos taas näyttää, ettei Facebook oikein onnistu tuomaan blogiisi kävijöitä, kannattaa ensiksi harkita, mistä tämä voisi johtua. Toiseksi kannattaa miettiä, voisiko joku muu markkinointikanava toimia Facebookia paremmin. Blogin markkinoinnissa digitaalinen markkinointi on tärkeässä osassa, joten sen kohdentamisessa kannattaa olla tarkkana!

Monesti blogin kannattaa tehdä yhteistyötä toisten saman teeman blogien kanssa. Tällöinkin Google Analyticsin avulla on mahdollista seurata, kuinka paljon kävijöitä saat blogeista, joiden kanssa olet tehnyt yhteistyötä ja joista johtaa linkki blogiisi. Ehkäpä voit tehdä jollekin toiselle bloggarille vastavuoroisesti saman tarjouksen.

Varmista, että blogisi on riittävän nopea

On tärkeää, että blogisi toimii ja reagoi riittävän nopeasti. Google Analytics voi auttaa myös tämän asian selvittelyssä. Jos blogisi toimii kovin hitaasti, on tällä vaikutusta hakukoneiden hakutuloksiin. Voit nimittäin pudota heikon nopeuden takia hakutuloksissa tavallista alemmas. Hakutuloksissa alas putoaminen on huono juttu, sillä ihmisten on todettu klikkaavan todennäköisimmin hakutulosten ensimmäisiä vaihtoehtoja. Tästä syystä oma blogi olisikin pyrittävä saamaan tietyillä hakusanoilla hakutulosten kärkeen ja juuri tässä Google Analytics voi auttaa.

Myöskään blogisi lukijat eivät ilahdu hitaasti toimivasta blogista ja vain harva jaksaa odotella hitaasti latautuvan blogin latautumista, koska nopeampiakin blogeja on tarjolla. Blogimaailmassa kilpailu on kovaa ja Google Analytics voikin auttaa sinua nostamaan blogisi entistä suositummaksi.

Jos sinusta tuntuu, ettet oikein pääse puusta pitkään Google Analyticsin käytössä, ei kannata heittää kirvestä kaivoon, sillä Google Analyticsin käyttöön on saatavilla koulutusta. Tämä koulutus voi auttaa sinua ottamaan Google Analyticsin haltuun ja nostamaan blogisi digimarkkinoinnin tason aivan uusiin sfääreihin.