SEO eli hakukoneoptimointi puhuttaa tällä hetkellä markkinointipiirejä. Tässä artikkelissa tarjotaan vinkkejä tehokkaan SEO:n toteuttamiseen.

1. vinkki: huolehdi sivustosi sisällön laadusta

Jos haluat vaikuttaa sivustosi saamiin hakutuloksiin, on tärkeää lähteä

Person sending media icons from a smartphone

liikkeelle sivuston sisällön laadusta. Se on kaiken A ja O puhuttaessa hakukoneoptimoinnista. Huolehdi siis siitä, että sivustosi sisältö on laadukasta. Varmista, että sivustolla puhutaan asioista, jotka ovat alan tärkeitä hakusanoja ja että tässä keskustelussa käytetään oikeaa nimeä. Sivustolla tulee olla runsaasti laadukasta sisältöä, joka on hyvin jäsenneltyä. Lukemista kannattaa helpottaa käyttämällä esimerkiksi väliotsikoita ja listoja. Voit myös käyttää tekstisisältöön liittyviä kuvia ja graafeja. Pyri luomaan sivustosta viihdyttävä ja monipuolinen. Pidä huolta siitä, että sivustosi sisältää ainutlaatuista ja omaa sisältöä ja että sisällöllä on vastaanottajille arvoa. Pyri kirjoittamaan lukijoille! Vaikka hakukoneen huomioiminen saattaakin jyskyttää takaraivossa, pidä silti ensimmäisenä mielessäsi sivustosi lukijat ja kirjoita heille.

Huolehdi siitä, että sivustolta on helppo löytää sisältöä. Kerro esimerkiksi sivuston otsikoissa mitä sivustoltasi löytyy. Sama koskee sivuston titleä, linkkejä ja kuvien nimiä. Kuviin ei kannata piilottaa tekstiä. Vastaanottajan tarpeiden huomioiminen läpi koko tekstin on erityisen tärkeää.

2. vinkki: käytä käyttäjien suosimia salasanoja

Kun sivuston sisältö on laadukasta, on aika alkaa tutkia sen käyttäjien suosimia avainsanoja. Kun käytät näytä avainsanoja, lisäät sivustosi mahdollisuuksia näkyä hakukoneiden hakutuloksissa hyvällä paikalla. Tämän lisäksi on tärkeää varmistaa, että sivustosi sisältää myös tuoretta sisältöä.

3. vinkki: huolehdi sivuston ulkoiset tekijät kuntoon

Sivuston sisäisten tekijöiden lisäksi on tärkeää huolehtia tietyistä ulkoisista tekijöistä, kuten muualta tulevasta linkityksestä. Googen Page Rank -algoritmi nimittäin olettaa muiden linkittävän sisältöön, jota he pitävät hyvänä. Tämän vuoksi linkit luotettavilta sivuilta voivat auttaa nostamaan omaa sivustoasi ylemmäs hakutuloksissa. Lisäksi tähän vaikuttaa se aika, jonka sivuston kävijät sivustollasi käyttävät ja käyttäjien hakuhistoria. Jos käyttäjät liukenevat sivustoltasi alta aikayksikön, tulkitsee Google Page Rank -algoritmi tämän helposti niin, että lukijat eivät pitäneet sivustosi sisältöä riittävän hyvänä viihtyäkseen sivustollasi kauemmin. Googlen silmissä tämä on tietysti huono asia!